Πέντε ακόμη πρόστιμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θήβας

ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΚΑΥΣΕΙΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

      Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών, για το μήνα Ιούνιο, επέβαλε πέντε (5) διοικητικά πρόστιμα σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Θηβών, μετά από πραγματοποίηση καύσεων υπολειμμάτων καλλιεργειών σε αγροκτήματα, κατ’ εφαρμογή της ισχύουσας 19/2020 Πυροσβεστικής Διάταξης σε συνδυασμό με την 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη, βάσει της οποίας απαγορεύεται κάθε χρήση πυρός από 01.05 έως 31.10. εκάστου έτους. Επισημαίνεται ότι η Π.Υ. δεν χορηγεί πλέον καμία ατομική ή ομαδική άδεια καύσης.

     Επιπλέον έχουν αποσταλεί και στο γραφείο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Λιβαδειάς τα σχετικά στοιχεία (γεωγραφικές συντεταγμένες των αγροτεμαχίων),  για τον έλεγχο εφαρμογής της πολλαπλής συμμόρφωσης και της βεβαίωσης των παραβάσεων.

    Οι πρακτικές που συνίστανται για την διαχείριση των υπολειμμάτων καλλιεργειών είναι:

1.  Άμεση ενσωμάτωση στο έδαφος

2.  Βόσκηση της καλαμιάς

3.  Διατήρηση της καλαμιάς στο χωράφι κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ενσωμάτωσή της την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

 Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών, μετά από τα παραπάνω, συνιστά την τήρηση του νέου νομικού πλαισίου στο ζήτημα των καύσεων, προς αποφυγή κάθε δυσάρεστου μέτρου (επιβολή προστίμων – περικοπή επιδότησης), το οποίο αναγκάζεται εκ του νόμου να λάβει.

                                                                                                   Η Διοικητής

                                                                                         Σταυρούλα Αντ.Μαλλίρη

                                                                                                 Αντιπύραρχος

Σχετικά